O Ituaiga Eseese o le malosi

E ui e mafai ona faasino le upu "la'au malosi" i ni mea eseese, ae na'o le tasi lava le faauigaga: malosi fa'aletino.O nei mea e aofia ai le tuʻufaʻatasia o le tino, tumau cardiorespiratory, malosi, fetuutuunai, ma le faʻamalosi.O elemene o le malosi e fesoʻotaʻi ma faʻalagolago.A fa'aoga fa'atasi, e maua ai se tino tu'ufa'atasi, fa'atino.O nisi nei o ituaiga eseese o le malosi.

O le faauigaina o le malosi ua suia i le aluga o taimi. fitness fitness I le 1950, sa sili atu ona lauiloa le faaupuga, faaluaina i le faaaogaina.I aso nei, e masani ona faʻaaoga e faʻatatau i le soifua maloloina lautele o se tagata, gafatia e faʻatino se galuega faʻapitoa, ma le gafatia o se tagata e faʻafetaui i tulaga eseese.E ui ina taua tele le malosi faaletino, ae o le upu "fit" ua avea ma pisinisi i le lalolagi atoa.I le faaopoopo atu i le soifua maloloina faaletino, o faʻamatalaga faʻaonaponei o le malosi e faʻatatau foi i le malosi o le aerobic o le tagata.

O vaega e lima o le malosi fa'aletino o le cardiorespiratory endurance, muscular strength, flexibility, and body composition. fitness fitness O se tino soifua maloloina e aofia ai tulaga talafeagai o nei vaega taitasi.Ina ia mafai ona manatu e fetaui, e tatau ona e ausia tulaga faatonuina i vaega taitasi.Fa'alagolago i au sini, e mafai ona e filifili e fa'aleleia se tasi po'o vaega uma nei o lou soifua maloloina fa'aletino.O le auala sili e fa'aleleia atili ai lou tumau i le cardiorespiratory o le fa'amalositino e le aunoa.E tusa lava po o le a lou matua poʻo lou tulaga faʻaletino, o le malosi faʻaletino e manuia ai oe i le tele o auala.

E le gata i lea, o se polokalame faʻamalositino lelei o le a atiina ae ai le tele o tomai ma vaega o lou malosi. fitness fitness E le tatau ona taulaʻi i se itu e tasi o le malosi ma tuʻu ai oe e aunoa ma se taunuuga.E le gata i lea, o se polokalame aoga o le a aofia ai le tele o vaega o le soifua maloloina faaletino.O se polokalame paleni o le a fesoasoani ia te oe e faaleleia atili ai lou soifua maloloina atoa ma lou soifua manuia.Afai e te taulai atu i se tasi itu o le malosi, o le ae le ausia taunuuga sili ona lelei.Ae ui i lea, o se polokalama faʻapitoa e sili ona aoga ia te oe.

E le gata i le soifua maloloina, e fesoasoani le malosi e te ola umi ai.E le gata o le ae lagona le fiafia, ae o le a sili atu foi ona e fegalegaleai ma tagata.Mulimuli ane, o le malosi o le a manuia ai oe i itu uma o lou olaga.Afai e te soifua maloloina, o le a sili atu lou fiafia ma sili atu lou soifua maloloina.O le vaega sili o le malosi fa'aletino o le fa'ateleina lea o le malosi ma fa'atumauina ai lou soifua maloloina.

E ui lava i le lelei o le malosi, e tatau foi ona e mautinoa e suʻe se polokalame e fetaui ma ou manaʻoga. fitness fitness O le atinaʻeina o se polokalame faʻamalositino e faʻataʻatia lelei o le a fesoasoani ia te oe e ausia au sini.O le mea moni, o se polokalame faʻaletino lelei e tatau ona aofia ai le tele o vaega o le malosi.E taua tele le fa'atupuina uma o maso ma ivi e mana'omia e fa'atumauina ai lou malosi.O le fa'aaogaina o meafaigaluega eseese o le a fesoasoani e fa'aleleia atili ai lou soifua maloloina.Ma afai e te malosi, o le a manuia ai au faiā ma isi.


Taimi meli: Tes-27-2021